sadf.dk Beretning Bestyrelser Bestyrelsesreferat Generalforsamling Regnskab Vedtægter

 

Sorø Amts Dyrlægeforening

Sorø Amts Dyrlægeforening er en regionalforening for alle dyrlæger uanset ansættelsesforhold og hører under Den danske Dyrlægeforening (DDD).

Formandens beretninger

SorøAmts Dyrlægeforening blev stiftet den 3. juli 1874

Beretning for Sorø Amts Dyrlægeforening 2009/2010.

Efter sidste års generalforsamling mødtes bestyrelsen hos formanden og planlagde årets program. Sven Andresen har lovet at han næste år påtager sig opgaven med at holde det første møde, da vi slet ikke kan undvære hans dejlige madlavning!!

Afholdte møder:

I juni måned 2009 afholdt foreningen et bowlingarrangement som tiltrak mange også familiemedlemmer. Vi havde en dejlig aften og dette vil vi gentage igen i 2010, hvor der dog ikke vil blive serveret alkohol for unge under 18 år.

I juni måned deltog formanden desuden i møde i Vingsted hvor det nye veterinærforlig blev gennemgået og kommenteret af 2 politikere samt Arne Skjoldager.

I November mdr. blev der afholdt møde med lægeforeningen om behandling af gigt patienter både humant og veterinært. Spændende møde men ikke mange deltog fra Sorø Amts Dyrlægeforening.

Julemødet blev holdt hos den afgåede formand Nils Jessen som traditionen tro er så sød at hus os år efter år, og da det jo var et julemøde, fandt det sted i december. Svend Andresen havde fundet en foredragsholder, som fortalte om det at få hund og hvilke omvæltninger det kan af sted komme.

I løbet af foråret er der planlagt en tur i operaen, men dette er ikke på plads i skrivende stund.

Med ønsket om at de fremmødte medlemmer må få en god generalforsam-ling.

Lisbeth Harm Nielsen(formand marts 2010).

 

Beretning for Sorø Amts Dyrlægeforening 2009.

Efter sidste års generalforsamling mødtes bestyrelsen hos den afgåede formand og planlagde årets program. Sven Andresen overgik igen sig selv med et fantastisk måltid til hele bestyrelsen. Denne kulinariske oplevelse er i sig selv et godt argument for at stille op til bestyrelsen i Sorø Amts Dyrlægeforening.

Afholdte møder:

I april måned 2008 afholdt foreningen et kursus i empatisk kommunikation. Claus Bülow fortalte om Giraf-sprog på levende vis og med en del øvelser lagt ind i programmet. Foreningen fik en DVD om emnet, som interesserede kan låne ved at henvende sig til formanden(tlf. 22 30 35 50).

I maj måned afholdt vi vores traditionsrige bowling aften, med spisning. Pokalerne gik til en og samme familie, nemlig formandens. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at opfordre interesserede i at møde op, der skal meget få point til for at vinde, og vi har en rigtig hyggelig aften.

I august måned afholdt vi sommerfest, hvor vi startede i Gerlev idræts- og lege-park i regn og rusk. Alle var mødt op med godt humør, så det var sjovt trods vejret. Herefter tog vi hjem til formanden og nød en dejlig kinesisk middag, med megen snak om bordet.

Første-hjælps-kursus blev afholdt i oktober måned, og var en kæmpe succes. Læge og Falck redder Lars Andersen, mødte op og fortalte inspirerende om hvor meget det betyder at befolkningen ved hvad man skal gøre, hvis man pludselig finder en person med hjertestop/respirationsstop. Derefter var der øvelser, så alle gik derfra med en god og sikker fornemmelse af, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Julemødet blev holdt hos den afgåede formand Nils Jessen(tusind tak for det!!), og da det jo var et julemøde, fandt det sted i december. Sten Kokholm havde fundet en foredragsholder, som fortalte om sit arbejde med utilpassede unge og genstridige kommuner. Desværre kunne undertegnede ikke deltage, men det er blevet fortalt mig, at mødet gik rigtig godt, og at foredraget var meget spændende.

Med ønsket om at de fremmødte medlemmer må få en god generalforsamling.

Lisbeth Harm Nielsen(formand februar 2009).

Beretning for 2008 - ved generalforsamling i 2009    

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2007. (Sven Andresen)


Efter årets bestyrelsesmøde hjemme hos formanden blev følgende
møder planlagt:

1. Sommerudflugt til Gerlev legepark som var vellykket med et meget
stort aldersspænd, der blev afsluttet hjemme hos Lisbeth og Peter. 
 
2. Der var inviteret til fællesmøde om resistens mm. med Præstø Amts
Dyrlægeforening samt Lægeforeningen. Det blev et velbesøgt møde med en
efterfølgende god diskussion.

3. Det traditionelle Julemøde hjemme hos Nils blev holdt i december,
hvor vi fik et godt foredrag om den gamle Formands drømmejob i
forsvaret, og noget godt gammeldags julemad.

4. Et møde om forsikring/ sagsøgning især på hesteområdet er ikke
blevet til noget idet formanden var for sent ude.

5. Generalforsamling den 27 Februar.

6. Et weekendkursus om girafsprog den 04-05 april som vi nok alle
kunne lære lidt om. Dette kursus bliver med noget selvbetaling.

7. Afslutningsvis er der planlagt et bowlingsaften den 15 maj på Bøf og
Bowl.

6 til 7 møder er jo ikke så meget, men vi i bestyrelsen har ment, at
det er det vi kan samle folk til. I år synes jeg så at vi har set lidt forskellige
til møderne og det er jeg glad for. Jeg mener stadig at fremtidige emner
til dels skal være ikke veterinære almene moralske og etiske dilemmaer
som forhåbentlig kan afføde lidt debat.   

Arbejdspresset på en formand i denne vores forening er til at overse,
så det er ikke derfor jeg ønsker at stoppe. Jeg håber blot et vi kan
finde en der måske kunne få lidt bedre fremmøde til arrangementerne,
måske med nogle nye ideer. 
En sammenlægning med andre regionalforeninger er måske også en
mulighed.

Med håbet om at vi får en god generalforsamling.

med venlig hilsen Sven Andresen, formand, januar 2008.

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2006. (Sven Andresen)

På et bestyrelsesmøde hos formanden den 17. maj 2006 blev dette års møder fastlagt. De planlagte og afholdte aktiviteter var/er:

1. Bowlingaften i september, som blev aflyst pga. manglende tilslutning – i juni blev den fra året før afholdt

2. Sommerfest i september, som blev aflyst pga. manglende tilslutning

3. Et møde om cancerterapi på Sorø Storkro i september, som var velbesøgt og hvor deltagerne fik diskuteret de etiske spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med disse terapiformer

4. Et nyt tiltag i form af fællesmøde med Lægeforeningen i november, som blev afholdt i Vordingborg. Det var et spændende møde med flere tankevækkende oplæg og god spørgelyst hos deltagerne. Såvel læger som dyrlæger var vel repræsenteret på mødet.

5. Det traditionsrige julemøde blev i år afholdt hos formanden med god mad - som sædvanlig - og utraditionel underholdning. Deltagerne leverede selv aftenens underholdning, da de ønskede foredragsholdere enten var for dyre eller indisponible. Ikke desto mindre blev det en meget hyggelig aften, hvor gæsterne lærte lidt mere om hinanden.

6. Der er planlagt to møder i 2007 (i marts og april måned), som medlemmerne får brev om snarest.

 Min frustration - som til dels er selvforskyldt - går stadig på at vi har så mange betalende medlemmer, som ikke deltager i aktiviteterne. Det skal selvfølgelig ikke komme de medlemmer til last, der kommer til arrangementerne.

Personligt tror jeg, at vi til næste år måske skal arrangere nogle møder med foredragsholdere, der ikke har veterinærfaglig baggrund, og hvor emnerne kan være etiske og moralske dilemmaer, som kan afføde lidt debat.

Jeg er nu gået ind i min formandskarrieres sidst år, og jeg opfordrer hermed andre medlemmer med en kandidat i maven til at overveje at stille op til formandsvalg i 2008.

Med ønsket om at de fremmødte medlemmer må få en god generalforsamling.

 Sven Andresen, formand

 

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2004. (Sven Andresen)

Dette bliver den korteste formandsberetning i mands minde.

Planlægning af dette års arbejde blev udformet på et bestyrelsesmøde i august, hvor

bestyrelsen efter en god middag fremkom med deres ideer og herefter fordelte opgaverne.

 

Af planlagte og afholdte aktiviteter kan nævnes

  • Den planlagte sommerfest måtte aflyses på grund af manglende tilslutning.
  • Vi arrangerede et praksisrelevant møde med Christian Koltoft om  indtjeningsmuligheder i praksis. Mødet var godt besøgt og meget udbytterigt.
  • Traditionen tro, var der julemødet i starten af december, og det blev afholdt med traktementet "som i gamle dage" og med diasforedrag om Tibetrejse. I modsætning til tidligere år, var mødet ikke så velbesøgt i år.
  • Generalforsamling i dag
  • Politisk møde i marts måned, som ikke er helt på plads endnu
  • Bowling i april måned

For mit eget vedkommende m~ jeg sige, at mit engagement i bestyrelsen i år har

været præget af manglende tid - dels pga. et udbygningsprojekt hjemme, og dels pga. andre nye personlige udfordringer. Jeg vil prøve at mobilisere mere energi i den kommende sæson, for jeg synes stadig, at vores m~1 skal være: flere deltagere ved vores møder/arrangementer. I november deltog jeg i et formandsmøde i DDD regi. Det blev også her klart, at alle regionalforeninger har det samme "samlingsproblem", som vi har. De møder der kunne trække flest medlemmer var af social art, samt emner om livsstil (såsom fedme og sund mad) eller møder i samarbejde med andre faggrupper, f.eks. læger. Har I andre gode forslag er de meget velkomne, især også emner, der berører/kunne interessere dyrlæger, der er beskæftiget inden for levnedsmiddelsektoren.

 

Det skal yderligere nævnes, at vi havde et kursus i Girafsprog i starten af året, dyrt, men godt og udviklende for den enkelte deltager.

 

Med hensyn til det økonomiske underskud, vil vi fra bestyrelsens side gerne understrege, at vi, som tidligere ud meldt, (fortsat) følger linjen med ikke at puge penge sammen.

Med håbet om at vi kan få et lidt bedre år i 2005 med gode møder og stort fremmøde! 

 

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2003. (Sven Andresen)

Årets forløb: konstituerende møde hos mig i Maj hvor årets møder blev planlagt.

Hanne Munck blev kasserer, Sten sekretær, Søren medlem og Lisbeth suppleant, der deltager i bestyrelsesarbejdet hvilket hun også i høj grad har gjort, vi kan slet ikke undvære hende. Med hensyn til kassererjobbet har jeg været meget langsom med at få overgivet det til Hanne I praksis får Hanne det først nu, selvom Hanne og Lisbeth har en stor del af æren for det foreliggende regnskab.

 

Vi prøvede på at lave vores egen lille med1emsundersøgelse, hvor vi ringede rundt til ca. 16 medlemmer hver især, til en snak om tilfredshed med foreningens arbejde, arrangementer med mere. Sten var som sædvanlig den der skriftligt fik nedfældet hvad der i hovedtræk blev sagt. Efter jeg har talt med de andre, er det Sten har nedfældet svarende til hvad vi andre har hørt ved vores rundringning. Der er flere af de ældre der primært bruger invitationerne til at holde sig orienteret samt er medlem af gammel vane. Der er mange der har svært ved at komme af sted selvom de er interesseret i emnet. Atter andre bar rigeligt af sociale kontakter og har ikke brug for den del via foreningen. Generelt var de emner der blev taget op gode.

For mig betyder disse svar at det er meget svært at tilrettelægge møder der kan få mange forskellige af os til at møde op. Jeg tror vi må leve med det eller nedlægge os selv. Jeg for min del vil dog stadig prøve at tilstæbe nogle emnevalg der kan tiltrække bredt, og måske stadig en gang imellem tænke på tosporsmøder med Holbæk.             

Antal medlemmer der møder op til de forskellige møder er noget svingende. Ergonomimødet var bredt besøgt, Etik/politikmødet noget tyndt besat og blev dermed også noget dyrt (i forhold til antallet).

Julemødet med Carsten Grøndal var også nogenlunde besøgt.

Som noget nyt prøver vi et kursus med overnatning om Girafsprog med en økonomisk selvdeltage1se, emnet er jo i hvert ikke fagligt begrænsende, det bliver lidt spændende at se hvor mange der deltager!

 

Jeg synes stadig at vi mangler nogle nye ideer så medlemmerne er lidt bredere repræsenteret ved møderne. Måske kan generalforsamlingen komme med nogle ideer.

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2002. (Sven Andresen)

?

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2001. (Niels Kristian Skydsgaard)

 Det er med beklagelse at formanden ikke er i stand til at være til stede ved den årlige generalforsamling, men selv formænd er arbejdstagere, og derfor er jeg i denne uge i Riga, Letland i et undervisningsprojekt.

 Året i regionalforeningen har været rolig, vi lider af sammen ”tidstrend” som mange andre foreninger og bestyrelser, nemlig at vi har betalende medlemmer, men fortsat meget lidt fremmøde ved vores aktiviteter, dette på trods af bredden i de faglige og sociale tilbud.

 Tidspunktet er måske moden til at overveje en mere formel sammenlægning med Holbæk Amts Dyrlægeforening, hvilket de to formænd har diskuteret løst, dog uden konkrete tiltag.

 Formanden er på valg, og ønsker ikke genvalg.

 Hvis det på generalforsamlingen ikke er muligt at få valgt en ny formand, vil jeg dog være villig til at fortsætte det kommende år, men det vil være ønskeligt med en ny formand da jeg vil have svært ved at yde den indsats i det kommende år, som formandsposten forventes at kræve.

 Effekten af det frivillige medlemskab kendes vel næppe fuldt endnu, men vil sandsynligvis medføre et let fald i antallet af medlemmer i årene fremover.

 Ser vi på årets aktiviteter har vi hørt på vores egne medlemmers varierede/brede arbejdsflade ved et medlemsmøde, vi har haft konkrete, faglige møder, møde med fagpolitisk indhold, repræsenteret ved Per Thorup. Sluttelig har vi afholdt to meget vellykkede sociale arrangementer, nemlig julemødet og bowlingkonkurrencen.

 Til det førstnævnte, igen en stor tak til Nils Jessen for villigt at stille den private domicil til rådighed, samt en tak til (Sven) Rettelse: Jørgen Lyngstrand for at finde en særdeles kvalificeret indlægsholder ved dette møde !

 Til det andet, et tillykke til Lisbeth med den genvundne pokal, som hermed kan overrækkes, idet den nu er opdateret med vinderscoren ! Formanden har tilladt sig at ”beslaglægge” herrernes pokal til et fornyet forsvar i marts 2003 !

 I ønsket om at foreningens fremmødte medlemmer må have en god generalforsamling !

Formandsberetning Sorø Amts Dyrlægeforening 2000. (Niels Kristian Skydsgaard)

 Første år i en ”ny” forening er gået !

 En ny forening baseret på en tidligere forening, med tilgang af en ny type medlemmer. Medlemmer med samme uddannelse, men måske ikke med samme ”dannelse”, samme synsvinkel, samme daglige arbejdsproblematikker !?

I hvert fald er formanden ikke i stand til at kunne udtale sig med sikkerhed vedrørende følgende spørgsmål:

 Har det været en gavnlig udvikling (forandring) for foreningen ?

 Har den nye forening kunnet give sine medlemmer en tilfredsstillende kvalitet, variation i sine aktiviteter ?

 Dette af den simple årsag at formanden selv har været 1. Års medlem af foreningen, og ikke var medlem af den gamle forening !

 Formanden vil derfor belyse det forløbne års aktiviteter, og håber at der efterfølgende (under uformelle former) vil være en meningstilkendegivelse fra de fremmødte medlemmer.

 Som sagt skete der jo det ved den sidste / første generalforsamling blandt andet at ingen ønskede at være formand / forkvinde i foreningen.

 Dette sammenholdt med at medlemmer af foreningen ikke kan modsætte sig valg, medførte at formanden blev formand !!

 Den valgte bestyrelse besluttede sig for et aktivitetsniveau i det første år på cirka 5 møder, og så se efterfølgende på tilslutningen til møderne, samt den økonomiske situation i den nye forening.

 Der blev indledt med et fagligt bredt møde, der skulle være et attraktivt tilbud til næsten alle foreningens medlemmer, praksis, direktoratsansættelse, forskning eller undervisning. Temaet  BSE, status, erfaringer afholdtes ultimo maj, foredraget af kollegaerne Willeberg og Hoff-Jørgensen. En aften med højt fagligt niveau og masser af detaljeret, ny viden for de fleste. Efterfølgende fokus på hvordan DK/EU/ verden ændrer syn på denne sygdom og dens konsekvenser kunne godtgøre at vi tog dette tema op igen om et års tid igen ? Ikke fordi der er ændret andet end hvordan vi nu skal agere i forbindelse med slagtningen og den videre transport ud til forbrugeren. Men dette har så også vist sig at være en kompliceret affære !

 Alternativ tør vi ikke holde et møde om M/K, for tænk hvis det efterfølgende år så ville byde på så megen opmærksomhed indenfor dette område !!??

 I august afholdtes det årlige fagpolitiske møde, med deltagelse af Johannes Hecht-Nielsen fra HB/DDD. Johannes belyste på glimrende vis den aktuelle problemstilling, og omkring de overvejelser der ligger bag de ændringer der har været i DDD over de forløbne år, om som fortsat skal diskuteres !

 I november afholdtes et ”dobbelt-fællesarrangement”, i den forstand at det var et dobbelt arrangement, indeholdende et øjensymposium for de ”øje” interesserede, og et diskussionsmøde omkring funktionen af  fødevareregionerne for de ”fødevareregionsinteresserede”. Det fælles bestod i at begge disse aktiviteter afholdtes sammen med Holbæk Amts Dyrlægeforening.

 Dette, at holde to møder samme aften, og afslutte med fællesspisning er efter formandens mening en god måde at samle mange medlemmer under  samme tag. Arrangementet var også det mest velbesøgte i det forløbne år.

 I december afholdtes et uformelt Julemøde i Rude, formanden er igen ikke i stand til at vurdere om det levede op til tidligere tiders tradition, men i hvert fald en uformel og velsmagende aften, hvor en del ”vedhæng” også var repræsenteret. En stor tak til Nils Jessen for gæstfrit at stille hus til rådighed, selvom han var bortrejst på dagen ( JA- de kurser!)

 Det sidst afholdte møde var også et uformelt møde, nemlig søsættelsen af et nyt arrangement, som vil blive gentaget hvert år efter devisen ny forening, nye traditioner !

 Kollega Lisbeth Harms Nielsen har dygtigt skaffet sponsor til to pokaler, således at vi til den årlige generalforsamling kan overrække vandrepokaler til vinderne ! Stor tak for det til Lisbeth !

 Formanden har deltaget i DDD´s 1-dagskursus med de øvrige regionsformænd/kvinder. Her blev der informeret fra DDD/HB og den aktuelle status i foreningen blev diskuteret, herunder problematikken omkring tvunget medlemsskab og fas kontingent til de regionale foreninger.

 Den stående formand vil udtrykke tilfredshed med samarbejdet internt i bestyrelsen, men ønske at der i fremtiden vil være en større opbakning til foreningens arrangementer !

 Den relativt lave deltagelses% ved møderne kan der selvfølgelig være flere årsager til, nemlig at medlemmerne er satte, tilfredse medlemmer uden stort behov for fællesskab. Det kan være hårdtarbejdende stressede medlemmer der ikke har tid. Muligheden for at bestyrelsens valg af ”topics” har været forfejlet, og at medlemmerne ikke har følt det var noget for dem, er selvfølgelig også til stede.

 I så fald forpligter det medlemmerne til at give udtryk for dette, hvis politikken skal ændres !?

 En sidste mulighed kan selvfølgelig være at man ikke var klar over at der var møde i foreningen !!!

 Formanden skal her beklage de tilfælde hvor medlemmer ikke har modtaget invitation til møde, skriftligt eller elektronisk !

 Fremover vil det sandsynligvis være gældende politik for bestyrelsen at meddele møderne i behørig tid i DVT, samt via email, da langt hovedparten af medlemmerne efterhånden kan nås ad denne vej !

 Dette selvfølgelig både af tidsmæssige og økonomiske prioriteringer !

 Og så var der ikke mere !

De samlede kontingenter var i 1894 løbet op i 16 kroner, dertil kom at beholdningen fra året før var på 12 kroner og 20 ører

Tilmelding til møder kan gives via mail til

slagelsedyrehospital@slagelsedyrehospital.dk

eller på telefon 58 50 51 61

Copyright Sorø Amts Dyrlægeforening